bluedark10x10.jpg

ICA - Kommunikationskoncept

 

ICA Supermarkets nya pantkoncept - en smart insats!

Bakgrund

Ett delprojekt i arbetet med Supermarkets nya inre kommunikation var pantrummet. Det annars ganska tråkiga utrymme skulle nu få ett lyft. Med ett grafiskt uttryck och en kommunikation som talar till vardagshjältarna med naturens röst ger vi utrymmet en fräschare touch.

Idé/lösning

Det är inte varje dag man får tillfället att tala för naturen. Vår nya pantkommunikation går ut på att lyfta den pantande miljöhjälten så det känns helt rätt att tacka rakt från skogen själv!  Utöver naturens beröm innehåller konceptet dessutom ’fun facts’ som berättar (i det här specifika fallet) hur mycket film du faktiskt kan se utav energin från bara två pantade flaskor. När du lämnar pantrummet får du en sista ordentlig klapp på axeln med ”Sträck på dig! Du har precis räddat världen.” Den här lösningen är tänkt att kunna anpassa sig utifrån var butikens geografiska läge. Det kan vara havet utanför Smögenbryggan eller träden i stadsparken som talar - allt med lokal anknytning.

Sen då?

Konceptet appliceras nu på flera Supermarketbutiker runtom i landet och flera  väljer att anpassa det utifrån sin lokala position med egna bilder från bygden och omformulerad copy.

 

Konceptet vann i kategori copy i ICAs interna reklamtävling Guldskägget 2017.
Mer om det kan du läsa här. 

Pantrummet på ICA Supermarket Hässelby torg.

Pantrummet på ICA Supermarket Hässelby torg.

 

To be continued... fler koncept presenteras inom kort.