orangemid210x10.jpg

ICA - MINDRE PROJEKT

 
 

KASSAR ICA SUPERMARKET

2014 tog ICA Supermarket, med hjälp av designbyrån Silver ett omtag kring butikernas uttryck på fasad. Tomater har sedan tidigt nittiotal varit Supermarket-butikernas signum - de fick stanna! Nya bilder togs och uppdraget att designa nya kassar som pratade samma språk som fasaden lades fram. 

Pappkassar i vitt och brunt papper samt plastkassar i 20 och 25 liter togs fram. Under 2016 gjordes en revidering i plastkassarna då kommunikation kring kassens miljövänlighet adderades. Än i dag vandrar miljontals kassar på gatorna i hela Sverige.

 

 
 

ÅRETS FÖRSTA JULKLAPP - SILVER I INHOUSE 2012 - BÄSTA DR

Vecka två. Årets fattigaste tid närmar sig. ICA har länge varit mån om sina kunder och för att belöna en stor grupp lojala följeslagare beslutade man sig (tillsammans med leverantör) för att ge kunderna ett paket Flora. Helt gratis.  

Utskicket, som gick till 288 587 kunder, formades som ett paket med röda snören, 3D-effekten på insidan förstärkte känslan av present/julklapp. Allt kunden behövde göra var att dra sitt ICA-kort nästa gång för att vandra ut med ett gratis smörpaket!

90 905 (31,5%) kunder hämtade sitt smör.